maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kuplivaa

Dekkarini on ilmestynyt! Kävin juuri postista noutamasta ne 50 kirjaa, jotka sitouduin ostamaan.  Kustantaja myy loput 150.  Kyseessä on siis eräänlainen puolikustanne.  Mutta onpa kaunis kirja! Kansi on ihanan sinihämyinen eli siinä on kuvattuna juuri sellainen talvisen illan sininen hetki kuin Suomessa talvella tapaa olla.  Ja sitten siinä on luminen puisto, lumesta tehty sydän ja se maaginen taikaympyrä.  Kansi kuvastaa oikein hyvin sisältöä.

Eikä sisältökään hullumpi ole.  Kirjani ei ole kovin paksu: siinä on 160 sivua.  Tarina ei suostunut olemaan pidempi, vaan se ilmoitti, että nyt riittää.  Ei auttanut kuin laittaa tarinalle piste.  Mutta jatkan seuraavassa kirjassa Aava Meren seikkailuja.  Kunhan vedän ensiksi hieman henkeä.

Ilon kuplinnan lisäksi myös kevät aiheuttaa mukavaa kuplintaa.  Valoa alkaa jo olla kohtuullisesti (tosin äsken satoi rakeita).  Tulppaanit ovat  työntäneet maasta vartta ja muutama krookus kukkii.

Juhliakin on tiedossa.  Parin viikon kuluttua näen entisiä luokkatovereita, kun entinen opinahjomme, Lauttasaaren Yhteiskoulu, täyttää 70 vuotta ja järjestää hienot juhlat. Vappu ja äitienpäivä ovat tulossa ja vanhin poikani valmistuu (järjestämme hänelle valmistujaisjuhlat).  Matkakuume aiheuttaa positiivisia kuplia vatsassa eli Rooman-matka lähestyy.  Nuorempi poikamme tulee talo- ja koiravahdiksi.

Viime viikolla olimme äitini luona vieraisilla.  Tapansa mukaan hän oli varannut yllin kyllin kuohuvaa tarjottavien kanssa, ja olo oli sen jälkeen sangen kupliva koko päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti