perjantai 16. tammikuuta 2015

Kirjoittamisesta ja onnellisuudesta

Dekkarini on loppusuoralla. Vielä kolme lukua, ja sitten se on valmis. Ihana tunne: olen melkein toteuttanut yhden haaveeni eli kirjoittanut kokonaisen kirjan.

Maanantaina käynnistyi jälleen luovan kirjoittamisen kurssi. Sanni antoi kivoja vinkkejä englanninkielisistä luovaa kirjoittamista koskevista nettisivuista. Samalla kurssilaiset saivat kutsun Sannin toisen runokirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidettiin Kynnys ry:n tiloissa Siltasaarenkadulla. Käväisinkin tuossa tilaisuudessa ja bongasin pari julkkista.

Keskiviikkona lounastin mieheni ja poikani kanssa aivan uudessa paikassa eli Kulttuuritehdas Korjaamon ravintolassa Töölönkadulla. Sieltä suunnistimme Ateneumin Sibelius-näyttelyyn. Mieleeni  jäivät taulut, joiden aiheiden kerrotaan inspiroineen Sibeliusta : kurjet, joutsenet, metsä, avarat maisemat, Kalevala jne. Hieno näyttely.

Eilen olin mieheni kanssa Lilla Teaternissa katsomassa Lainavaimo-näytelmää. Kyseessä oli kahden näyttelijän, Sampo Sarkolan ja Pekka Strangin dialoginäytelmä, joka oli kepeä ja hauska luonteeltaan. Ja samalla pienoistutkielma valtasuhteista ja manipuloinnista ihmissuhteissa. Taitavia näyttelijöitä molemmat.

Ja sitten onnellisuudesta:

"Täydellinen onni voi kestää vain 30 sekuntia. Ihmisen ajatukset harhailevat siinä määrin, että onnen tilaan tulee helposti säröjä.

Ihmisen psyykkinen järjestelmä ei kestä jatkuvaa äärimmäistä onnellisuuden tunnetta.

Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat keskeisiä onnellisuuden lisääjiä.

Onnellisuutta ei voi olla ilman sen vastakohdan tiedostamista.

Onnellisuuteen kuuluu ihmisen tulkintoja, ajattelua ja kokemuksellista toimintaa. "

(Markku Ojanen Onnellisuus)


Ja lopuksi pari oivallista kysymystä (kirjan nimeä ja tekijää en valitettavasti muista):

"Jos elämäsi olisi kirja, minkä niminen se olisi tänään? Miten nimeäisit luvun, jossa olet juuri nyt?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti