perjantai 17. lokakuuta 2014

Hyvinvointia. Elämänfilosofiaa, osa 3

Tällä viikolla onkin ollut paljon hyvinvointiin liittyviä juttuja.  Maanantaina olin mammografiakuvauksessa, tiistaina hammaslääkärissä, keskiviikkona kiropraktikolla ja hierojalla, torstaina leffassa (Muumit Rivieralla :D) ja tänään I love me -messuilla.  Lisäksi olen lukenut Kylli Kukkin Kyllin hyvä -kirjan, Suomalaista joogakirjaa ja Vihermehut ja smoothiet -kirjaa sekä haravoinut ahkerasti ulkona lehtiä aurinkoisessa mutta purevassa syyssäässä.  Varsinainen teemana hyvinvointi -viikko siis.

Linjassa itsesi kanssa -kirjoitushaaste on edennyt toiseen kirjoitustehtävään.  Ensimmäisessä piti kirjoittaa omista ympäristöistään ja yhteisöistään, joissa viettää aikansa.  No, minullahan on nyt aivan uusi tilanne, kun työympäristöä ja -yhteisöä ei enää ole, mutta kyllä sitä tekstiä lisäkysymysten avulla rupesi kuitenkin syntymään.  Ja tänään oli aiheena oma käyttäyminen, toimintamallit ja itsensä johtaminen (kaikki tuttuja ja mietittyjä asioita).  Kiinnostavaa on myös keskustelu, jota haasteeseen osallistuvat käyvät keskenään.  Meitä on kyllä moneen lähtöön ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia.

Elämänfilosofista kirjallisuutta, joka on vahvistanut minua ja antanut uusia näkökulmia:

-Erich Fromm ja D.T. Suzuki   Zen ja psykoanalyysi  ("Zenin totuus, pienikin määrä sitä, muuttaa ihmisen yksitoikkoisen elämän, sen monotonisen, epäinspiroivan tavanomaisuuden, aidon sisäisen luovuuden täyttämäksi taiteeksi. - - Zen toimii vastalääkkeenä nykykulttuurin luomalle "ähkylle".    Se hiljentää kaikkialle tunkeutuvan yhteiskunnallisen "hälyn" ja luo tilan, jossa voimme jälleen tunnistaa, mitkä asiat ovat meille todella hyväksi ja mitä teemme vain täyttääksemme meihin asetettuja odotuksia.")


-Chris Prentiss  Zen ja onnellisuuden taito  ("Jokainen eteeni tuleva tapahtuma on kerta kaikkiaan paras mahdollinen.")


-David Richo  Viisi asiaa joita ei voi muuttaa  ("Asiat muuttuvat ja loppuvat: sure ja päästä irti.  Asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan: hyväksy tapahtunut ja opi siitä.  Asiat eivät aina ole johdonmukaisia: aina ei voi voittaa.  Kipu on osa elämää: salli kipu, joka on luonnollista, äläkä lisää tuskaasi yrittämällä kontrolloida sitä.  Ihmiset eivät aina ole rakastavia ja lojaaleja: sano kiertelemättä "Auts" äläkä kosta.")


-Alf Rehn  Vaaralliset ideat  ("Pidä huolta, että omaksut joka päivä jotain uutta, jotain odottamatonta, mitä et tiennyt aikaisemmin, mutta rajoittamatta millään lailla sitä, mistä tämän uuden tiedon hankit.")


-Tara Brach  Ehdoton hyväksyminen  ("sen sijaan että suuntaisimme kateutta tai vihaa vastustajaamme kohti, asennoidumme tunnistamaan, huomioimaan ja koskettamaan kaikenlaisia kokemuksiamme hellästi huolehtien.  Mikään ei ole väärin.  Kaikki, mitä tapahtuu, on vain todellista elämää.  Tällainen varaukseton ystävällisyys on ehdottoman hyväksymisen henki.")


-Debbie Ford  Rohkeus:

"Rakasta itseäsi kaiken sen hyvän takia, jota tuot maailmaan,
Rakasta itseäsi, sillä olet tehnyt paljon työtä tullaksesi paremmaksi ihmiseksi.
Rakasta itseäsi kaikkien lahjojesi takia.
Rakasta itseäsi sen kaiken takia, mikä on mennyt hyvin.
Rakasta itseäsi, sillä maailmassa on vain yksi kaltaisesi ihminen.
Rakasta itseäsi sen rohkeuden ja luottamuksen takia, mitä sisäisen työn tekeminen vaatii.
Rakasta itseäsi kaiken sen takia, miten pidät itsestäsi huolta.
Ole ylpeä siitä, mitä olet tehnyt, älä siitä, mitä et ole tehnyt.
Hyväksy itsesi ehdoitta koko ajan."



"Matkaajat,

polkua ei ole olemassa.

Polut syntyvät kävelystä."


Antonio Machado


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti