perjantai 1. elokuuta 2014

Elo oloneuvoksettarena on alkanut

Ensimmäisessä blogissani otin selvää tunteista ja ajatuksista, joita viimeinen vuosi opettajana toi tullessaan.  Blogini auttoi minua luopumaan ja irtautumaan työelämästä.  Tässä järjestyksessä toisessa blogissani kerron ensimmäisestä vuodestani eläkkeellä.

Kesä- ja heinäkuu ovat olleet rentouttavaa ja puuhakasta aikaa.  Kylmä kesäkuu mahdollisti monia "siirtymärituaaleja" eli vanhojen materiaalien ja tavaroiden läpikäymistä ja hävitystä (osa sai tietysti kunnian tulla säilytetyksi "aarre"- ja muistolaatikoihin).   Lasten vanhoja kirjoja kuljetettiin säkkikaupalla sukulaisten ja tuttavien lapsille ja lastenlapsille.  Kymmenet pehmolelut, figuurit, vanhat kirjeet ja kortit yms. saivat kyytiä.  Vanhat kirjeet luettiin tietysti ensin (ja muisteltiin samalla kyynel silmäkulmassa ja hymy huulilla lapsuutta, nuoruutta ja aikuiseksi kasvamista :D).  Rikkinäiset huonekalut on korvattu uusilla ja  seinät saaneet uuden värin (sävyinä kalla, spa ja chablis).  Taulujen paikkaa on vaihdettu noin 20 kertaa.

Piällysmiehenä on toiminut etupäässä nuorempi poikamme, jonka mielestä meidän (mieheni ja minun) oli jo korkea aika päästä vanhasta eroon ja saada uudempaa tilalle.  Aviomies piti kyllä kiinni oikeudestaan seurata Brasilian jalkapallon MM-kisoja, joten  lepoa ja puuhaa oli sitten sopivassa suhteessa.  Ja sukulaisia ja ystäviäkin on ehditty tavata kotikiireistä huolimatta.

Ovat luvanneet koko elokuun jatkuvan helteisenä.  No, mikäs on oloneuvoksettarena helteistä nauttia,  puutarhakeinussa ja mukava kirja kädessä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti