perjantai 15. elokuuta 2014

Liikkeellä

Nyt olen sitten päässyt liikkeelle eli olen käynyt pari kertaa uimassa, pyöräilemässä ja sauvakävelyllä.  Pitäisi yrittää ajatella, että on ilo  (eikä velvollisuus) päästä liikkumaan.  Näin loppukesästä sitä suunnittelee  innoissaan syksyn varalle vaikka joka päiväksi jotain "harrastusta".  Täytyy nyt kuitenkin varoa, ettei sentään tee itselleen  lukujärjestystä eli aikatauluta tekemisiään liikaa (kun lukujärjestyksistä ja aikatauluista nyt on päässyt vihdoin eroon).

Voisi sitä kotonaankin harrastaa liikuntaa.  Minulla on kuusi Pilates- ja Putkisto-aiheista kirjaa (ja neljä DVD:tä), kuusi joogakirjaa (lempeä jooga, hathajooga, taukojooga, hormoniharmoniajooga jne.), neljä jumppakirjaa, kum-nye-kirja, viisi tiibetiläistä riittiä -kirja, kolme venyttelykirjaa, meditaatio- , mindfulness- ja rentoutus-DVD:itä, kymmenen mielenrauhaa-CD:tä jne.  Lisäksi olen kolmeen paksuun kirjaan liimannut satoja lehdistä leikkaamiani jumppa-yms. ohjeita.  Liikuntakaapistani (!) löytyy seitsemän erilaista jumppanauhaa, erikokoisia painoja ja jumppapalloja, kaksi tasapainolautaa, putkirulla yms.  Eli varustetaso on aikamoinen!  Eikun liikkeelle!

Liikkeellä on tänä kesänä ollut myös ennätysmäärä ampiaisia.  Johtuu kuulemma helteistä sekä siitä, että ne ovat jääneet vaille työtä kuningattaren kuoltua.  Vaikka pelkään ampiaisen pistoa, toimeettomien, yhteisönsä ja elämänsisältönsä  kadottaneiden ampiaisten  epämääräinen harhailu herättää minussa jollain oudolla tavalla sympatiaa ja sääliä.  Ampiaisparat!

Niin ikään liikkeellä on kaikenlaisia suurempiakin juttuja: avustus(?)rekkakolonna kohti Ukrainaa, Naton panssarivaunuja mahdollisesti Viroon, pakotteita ja vastapakotteita ...  Tuntuu hurjalta, mitä tästä oikein seuraa? Vuonna 1962  ollessani 8-vuotias muistan vanhempieni levottomuuden, kun he seurasivat Kuuban kriisin etenemistä.  Tuntuu, että nyt on ilmassa jotain samaa.  Ei voi muuta kuin toivoa, että nykyinenkin kriisitilanne ratkeaisi rauhanomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti