keskiviikko 6. elokuuta 2014

Uusia alkuja

Tapasin  maanantaina Helsingissä ystäväni Paulan.  Elokuvateatteri oli sopivan viileä paikka hellettä pakoillessa (samoin kuin Stockan terassi kylmän valkoviinilasillisen parissa).  Leffa oli Uusia alkuja, ja   viihdyttävä  kesäiseen New Yorkiin sijoittuva tarina vei mukanaan.  Musiikkielokuvan kaikki päähenkilöt olivat jollain tavoin musiikin kanssa tekemisissä ja saivat kipeiden vaiheiden jälkeen tilaisuuden panna elämänsä uusiksi ja aloittaa alusta.

Uuden alun saivat myös Harold ja hänen vaimonsa  Rachel Joycen kirjassa Harold Fryn  odottamaton toivioretki.  Eläkkeellä oleva Harold matkaa jalan Englannin halki katsomaan kuolemansairasta entistä työtoveriaan.  Samalla hän tekee matkaa itseensä ja menneisyyteensä.  Kirja  tarjoaa lukijalleen verkkaisen mutta samalla yllätyksellisen ja liikuttavan lukuelämyksen.  Suosittelen!

Uuden alun ovat saaneet myös monet kasvit pihassamme.  Jo hieman ränsistyneet keijunkukat kukoistavat saatuaan uuden, hieman varjoisamman paikan puutarhasta.  Aurinkonauhukset ja kärhöt  (Princess Kate ja Princess Diana) ovat tämän kesän uusia hankintoja ja kukkivat parhaillaan.  Leikattuani viime syksynä villiviinin ihan alas se innostui nyt kiipeilemään monin versoin pitkin säleikköä.

Uusi elämä käynnistyy hitaasti mutta varmasti omalla kohdallanikin.  Se ettei tarvitse tuijotella kelloa on kerrassaan mahtavaa.  Aikaiset aamut olivat minulle erityisen vaikeita, joten omaan tahtiin herääminen on todellista luksusta.  Hellettä voin syyttää vielä siitä, etten ole mitään kunnon liikuntaprojektia käynnistänyt. Sitä paitsi vasen käsivarteni on kipeytynyt kaikesta puuhailusta eli sitä täytyy hieman lepuuttaa.  Mutta hissun kissun eli hitaasti hyvä tulee. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti